Vandaag presenteren we u de verschillende theorieën en curiosa over de verandering van de tijd. Heb je je ooit afgevraagd wanneer en waarom wat nu een gewoonte is, begon? Voldoet deze verandering aan het doel waarvoor deze in het leven is geroepen? Hier vertellen we het je!

Er is ons altijd verteld dat de tijdverandering wordt doorgevoerd op zoek naar een reductie van het energieverbruik. Tweemaal per jaar passen wij burgers ons aan deze verandering aan, maar hoeveel besparen we werkelijk?

Ieder jaar zetten we de klok een uur vooruit voor de zomertijd en ongeveer zes maanden later weer terug. Zo passen we ons aan aan de lichturen die in de zomer toenemen en in de winter afnemen. We gaan dus minder kunstlicht gebruiken. Hij benadrukt dat deze methode niet wereldwijd wordt toegepast, maar slechts in 70 landen. Minder dan 40% van de wereld.

De geschiedenis van verandering

cambio.de .geoptimaliseerd voor tijd

  • 1784: Benjamin Franklin is ervoor verantwoordelijk dat we doen wat nu een andere gewoonte voor ons is. De Amerikaanse ambassadeur in Frankrijk Benjamin stuurde een brief naar de krant “Le journal”. In zijn brief stelt hij een reeks maatregelen voor om energie te besparen.
  • 1914-1918: Benjamins idee begon serieus genomen te worden dankzij Duitsland tijdens de Eerste Wereldoorlog. Tijdens de lichte maanden gingen ze een uur vooruit om minder steenkool te verbruiken die later bij oorlogsacties kon worden gebruikt. In 1918 werd het in ons land geregeld door het decreet van 3 april.
  • 1950: In Spanje heeft het nooit aan belang gewonnen, noch werd het op een stabiele manier voortgezet. Dit jaar werd er zelfs besloten om het initiatief op te schorten.
  • 1974: De oliecrisis was een tijd van grote nood waarin wanhopige middelen werden gezocht om energie te besparen. Er werd besloten het opnieuw te proberen met het tijdveranderingsinstituut.
  • 2001: De Europese Unie stelt definitief het gebruik van de tijdverandering vast in alle landen die zich bij de instelling aansluiten. Het was Richtlijn 2000/84/EG van 19 januari. Vastgesteld is dat de zomertijd begint op de laatste zondag van maart en eindigt op de laatste zondag van oktober. Wijzigingen worden aangebracht om 01:00 uur Universele Tijd.

Bespaart deze methode echt geld?

Het valt niet te ontkennen dat u met deze methode kunt besparen op het energieverbruik. Het dilemma is of dit werkelijk het bespaarde bedrag opweegt tegen de verschillende problemen die deze verandering kan veroorzaken. Wij bieden u verschillende gezichtspunten, is het de moeite waard?

  • YES: De Europese Commissie houdt vast aan besparingsgegevens om aan te tonen dat besparingen plaatsvinden en dat deze dus worden gecompenseerd. Door dit extra uur licht gebruiken we minder kunstlicht. 144 miljoen besparingen per jaar in ons land.
  • NEE: IDEA (Instituut voor Energiediversificatie en -besparing) vertelt ons dat de besparing 5% bedraagt. Dit is een reële impact van 6 euro per jaar in elk huis. Met 20 miljard euro aan uitgaven is IDEA van mening dat een besparing van 144 miljoen de problemen die de verandering kan veroorzaken niet zou compenseren. Jetlag, biologische veranderingen, vermoeidheid…

ahorro.cambio.de .geoptimaliseerd voor nu

Technologie bespaart minder

Wat wel duidelijk is, is dat naarmate de technologie vordert, deze besparingen steeds minder belangrijk worden. Nu krijgen we dezelfde verlichting met een veel lager verbruik.

De huidige sensoren, steeds vaker gebruikt in huizen Ze stellen ons in staat om het automatisch in- en uitschakelen van verlichting wanneer dat nodig is.

Vroeger hadden we een gloeilamp van 100 W nodig om dezelfde verlichting te krijgen die we nu hebben met een LED-lamp van 12 W.

Als de algemene consumptie wordt verminderd, zal de variatie die op dat moment van verandering ontstaat minder duidelijk zijn.

Het Spaanse probleem

Ons land bevindt zich als gevolg van dit proces in een negatieve situatie. Omdat we ons in de tijdzone van Berlijn bevinden, is de vertraging vergeleken met de zon groter. We bevinden ons in een tijdzone die niet met ons overeenkomt. Laten we er rekening mee houden dat er zelfs binnen het land, van de ene naar de andere kant, een uur verschil is.

Wat denk je, nu je alle informatie bij de hand hebt? Zeg jij ja of nee tegen de tijdsverandering? Aarzel niet om ons uw mening te vertellen.

Related Posts

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *