Om een LED-downlight te installeren aan het plafond, moet u eerst controleren of de spanning van de apparatuur hetzelfde is als de stroomsterkte. In de overgrote meerderheid van de gevallen zal dit het geval zijn, maar dat betekent niet dat we dit moeten vergeten. Ten tweede kijken we of het gat voldoende is om een ​​LED inbouwspot te plaatsen of dat we het gat moeten aanpassen. Bovendien zal het nodig zijn om een ​​nieuw elektrisch punt te creëren. Om dit te doen, zullen we de stroom van het dichtstbijzijnde elektrische punt overbrengen. Als er al een stopcontact aanwezig is op de plek waar we de inbouwspot willen plaatsen, zal het installeren van de inbouwspot een stuk eenvoudiger zijn.
LED-technologie is gearriveerd en brengt een grote verscheidenheid aan toepassingen met zich mee voor thuis, op kantoor, winkelcentra… Een van de nieuwe verlichtingsopties is de LED-spot . De downlight LED is een lamp die bestaat uit een set LED’s die in serie zijn geschakeld. Dit soort licht kan een gebied helder en krachtig verlichten. Er wordt geen warmte gegenereerd en het elektriciteitsverbruik wordt verminderd.
De downlights hebben een extra plat design, zijn eenvoudig in het plafond te verzinken, eenvoudig te installeren en hebben een elegante en verfijnde uitstraling. Ze kunnen worden gebruikt om kamers, slaapkamers, badkamers en andere ruimtes te verlichten.
Zodra we weten waar we de LED-spot moeten installeren, we het gat en het elektrische punt hebben, is het eerste wat we moeten doen het licht in het getroffen gebied uitknippen. Het is belangrijk om deze stap niet te vergeten, omdat onze veiligheid ervan afhangt. We controleren nogmaals of de gatgroottes overeenkomen met de installatiebehoeften van onze apparatuur en gaan verder.
Nu is het tijd om de kabels uit het stopcontact te identificeren. Op deze manier weten we welke kabel overeenkomt met de “fase” en welke overeenkomt met de “neutraal”. Vervolgens gaan we hetzelfde doen met onze downlight. Meestal is de ‘hete’ draad bruin, zwart of grijs, terwijl de nulleider meestal blauw is.
Zodra de kabels zijn geïdentificeerd, gaan we verder met de elektrische installatie. Hiervoor gebruiken we een stekkerdoos of een tweepolig aansluitblok. We verbinden de kabels van het stopcontact met het stopcontact en aan het andere uiteinde sluiten we de kabels aan die afkomstig zijn van de “driver” van de LED-downlight. Als we zien dat de kabels erg lang zijn, kunnen we ze doorknippen, hoewel dit meestal niet nodig is. Als we ze doorknippen, moeten we de kabel strippen zodat deze aansluit wanneer we hem in de strip steken.
Zodra de elektrische aansluiting is voltooid, wordt de LED-downlight in het plafond ingebouwd. In dit stadium moet er op worden gelet dat de aansluitingen op hun plaats blijven en dat de downlight bij inbouw in het plafond niet op de kabels trapt. We zien dat de apparatuur is uitgerust met bevestigingslipjes. We buigen de lipjes en plaatsen het apparaat op zijn plaats. Zodra de downlight is geplaatst, oefenen de lipjes druk uit, zodat deze vast blijft staan ​​en niet beweegt.
Zodra we klaar zijn met het installeren van de LED-downlight, schakelen we de stroom weer in en controleren we of alles werkt.