We weten al dat LED de meest winstgevende, ecologische en efficiƫnte verlichtingsbron is. Met dit alleen al zouden we kunnen zeggen dat de LED in feite het licht van de smart is.
In dit bericht zullen we echter een ander onderwerp bespreken dat niet zozeer verband houdt met de prestaties van de lamp, maar met de prestaties van mensen, iets dat steeds relevanter wordt in een steeds competitiever wordende wereld.
Menselijke prestaties hangen in de eerste plaats af van de capaciteiten van elke persoon. Factoren zoals intelligentie, techniek, training en kennis worden daarom belangrijk… Naast deze elementen zijn er nog andere die variĆ«ren afhankelijk van de situatie en die ons in staat stellen, of niet, om al ons potentieel te ontwikkelen. Onder deze aspecten vallen: gemoedstoestand, niveau van vermoeidheid of stress, gezondheid, motivatie… Deze tweede groep factoren heeft de bijzonderheid dat ze variĆ«ren afhankelijk van de omstandigheden. persoonlijk, ecologisch, emotioneel… Daarom moeten we de nodige maatregelen nemen om de omstandigheden te creĆ«ren die onze capaciteiten verbeteren.
Bedrijven investeren middelen in training, coaching, evenementen, vergaderingen en andere activiteiten die de integratie van werknemers in het bedrijf helpen verbeteren. Bovendien is er relatief recentelijk gewerkt aan de inrichting van werkplekken, vergaderruimten en, zelfs in de meest geavanceerde, aan het aanbieden van recreatie- of rustruimtes om de situatie van de werknemers en daarmee hun prestaties te verbeteren. .
NATUUR ALS PRESTATIEKANAAL
In 2008 publiceerden wetenschappers van de Universiteit van Michigan het onderzoek āCognitieve voordelen van interactie met de natuur< /sterk>“. In dit onderzoek worden twee groepen mensen onderworpen aan intellectuele activiteiten in verschillende omgevingen. Nadat een reeks cijfers uit het hoofd is geleerd, wordt de eerste groep meegenomen voor een wandeling door de botanische tuin en wordt de tweede groep naar het stadscentrum gebracht. Bij terugkomst van de wandeling worden ze opnieuw onderzocht en blijkt dat degenen die naar de botanische tuin zijn geweest nu nog meer informatie onthouden dan toen de reeksen uit het hoofd werden geleerd. De resultaten van degenen die naar het stadscentrum gingen, waren echter aanzienlijk slechter.
De studie werd uitgebreid met verschillende hypothesen en scenario’s, en de conclusies bleven vaststellen dat het menselijk brein beter functioneert in natuurlijke omgevingen en slechter in kunstmatige omgevingen.
NATUURLIJK LICHT EN HAAR INVLOED OP DE HERSENEN
De mens heeft van zonlicht geleefd sinds zijn verschijning tot 2500 jaar geleden, toen de eerste lantaarns werden gemaakt. Kunstlicht bestaat nog maar een paar honderd jaar. Is het mogelijk dat de hersenen zich in deze ongeveer 250 jaar hebben aangepast en in staat zijn kunstlicht net zo natuurlijk te verwerken als zonlicht? Is het mogelijk dat de mens er in deze korte tijd in is geslaagd om kunstmatig dezelfde lichtomstandigheden als de natuur na te bootsen?
Het antwoord op beide vragen is nee. Zonder twijfel zijn 250 jaar evolutie niets vergeleken met de tienduizenden jaren dat we aan natuurlijke omstandigheden zijn onderworpen. De erfenis van die millennia zorgt ervoor dat onze organen en bioritmen gewend zijn aan natuurlijk licht, zodat langdurige blootstelling aan dit soort licht conflicten veroorzaakt die beginnen met ongemak en tot ziekten kunnen leiden. . Dat is de reden waarom natuurlijk licht zonder twijfel het meest wordt aanbevolen om de prestaties van mensen op het werk te optimaliseren.
Wat betreft de tweede vraag. Het is waar dat natuurlijk licht nog niet perfect is gereproduceerd, maar het is ook waar dat we steeds dichterbij komen. En het is ook waar dat, voor zover we hebben gezien, de LED de pad naar de natuurlijkheid van licht.
LED ALS ALTERNATIEF VOOR NATUURLIJK LICHT
Zoals we al zeiden, zijn we er nog niet in geslaagd om de zon te evenaren wat betreft het genereren van natuurlijk licht, maar we komen dichterbij. In die zin vertegenwoordigde de komst van LED’s een belangrijke stap in dit proces van het imiteren van de natuur. Wanneer RGB-technologie wordt geĆÆntroduceerd, worden primaire kleuren gebruikt om de kleurenschaal getrouwer weer te geven. Verder in de Harvard Universiteit< / a> zijn er onderzoeken uitgevoerd door lichtstralen af āāte breken en de kenmerken en mogelijkheden van elk ervan te bestuderen. Op deze manier werd ontdekt dat de blauwe tint die kenmerkend is voor SMD LED-technologie het leerproces verbetert en wordt aanbevolen voor de ontwikkeling van intellectuele activiteiten. Het stimuleert ook het oog, waardoor de scherpte toeneemt en, misschien wel het meest verrassend, de stemming verbetert.
Concluderend kunnen we zeggen dat het niet helemaal juist zou zijn om te zeggen dat LED ons slimmer maakt, maar het is waar dat het het perfecte scenario creĆ«ert om onze capaciteiten te ontwikkelen en er daarom aan bijdraagt āāons slimmer te maken. Kies Kwaliteits-LED om al deze voordelen te vergroten!